torstai 31. tammikuuta 2013

First world problems

Anteeksi pieni tauko, en käsitä mihin nämä päivät menee..


Kuvassa maanantain pelastaja, iso latte Starbucksista (very french..) ja first world problem numero 1: saan aina kahvin jossa lukee mun nimi väärin! En ala. Kuvaan pääsi myös vilahdus viinikurssin muistiinpanoista, huh kuinka monta rypälettä ja AOP:tä pitäis muistaa..

Avautuminen jatkukoon. Mulla on ripsari loppu. Ripsivärien suhteen olen erittäin merkkiuskollinen ja olen käyttänyt varmaan viimeiset 5 vuotta MaxFactorin Masterpieceä. Noh, ajattelin käydä näppärästi hakemassa lähikulmien Monoprixistä uuden. Pyörin kosmetiikkaosastolla aikani, mutta tuttua putelia saati koko merkkiä ei vaan löydy. Läheltä löytyy myös Sephora ja Marrionaud, jotka myyvät kosmetiikkaa, ja suuntaan seuraavaksi niihin - sama tulos. Seuraavana päivänä kaupungilla pyöriessä kävin vielä varmuuden vuoksi kahdessa muussa kaupassa. Tämän jälkeen oli pakko turvautua googleen. Ja mitä ihmettä ripsivärittömät silmäni näkevätkään: MaxFactoria ei myydä Ranskassa! Quelle catastrophe!

Tämä on todella outoa, luulin tosiaan sen olevan kansainvälinen merkki jota saa lähes mistä vaan. Täytynee siis huomenna suunnata ostoksille ja tutkailla ripsarihyllyjä uusin silmin (hehe). Kriteerit ripsarille on kovat, mutta eiköhän sellainen löydy.

Kolmanteen ongelmaan törmäsin tullessani kotiin eilen. Lattialla vipelsi muurahaisia. En ymmärrä miten ne tänne viidenteen kerrokseen pääsivät, mutta tuolta seinän raosta niitä tuli.. Ällötti niin paljon, että käännyin välittömästi kannoillani ja lähdin hakemaan lähikaupasta jotain, millä niistä pääsee eroon. Nappasin ainoan putelin missä ohjeet luki myös englanniksi ja ei muuta kuin suihkimaan. Tänään viheliäisiä vipeltäjiä ei ole näkynyt, eli aine toimi (ainakin hetkellisesti). 

Pääsin muuten heti valittamaan ongelmasta vuokranantajalle, koska tapasin hänet eilen vuokranmaksua varten. Suomessa tuo kuulostaisi siltä, että vuokra maksetaan luonnossa, mutta täällä on ilmeisesti ihan tavallista maksaa vuokra käteisellä eli "joutua" tapaamaan vuokranantajaa kerran kuussa. Outoa ja vaivalloista, niinkuin moni muukin asia täällä!

Se niistä first world problemeista tällä kertaa. Viime päivinä olen mm.

  • Käynyt koulussa. Se on enimmäkseen ihan kivaa. Läksyt ei oo kivoja, mutta oon tehnyt niitäkin melko ahkerasti.
  • Syönyt macaronseja (tarviiko ees sanoa että ne on ihan hullun hyviä)
  • Kävellyt paljon, enemmän ja vähemmän päämäärättömästi.
  • Viikonloppuna katsastettiin Centre Pompidou! Aion mennä sinne uudestaan, ainakin katsomaan Salvador Dali -näyttelyn jota ei tällä visiitillä nähty. Voisin sitten pyhittää sille ihan oman postauksensa, mutta sanottakoon jo nyt että tykkäsin!
  • hengittänytsyönytnukkunutharjannuthampaatpessytpyykkiä ynnä muuta jännittävää

Alla vielä pari random kännykkäräpsyä tämän päivän kävelyretkeltä. Jäätiin junasta Saint-Lazarella ja oli ihan vaan tarkoitus käydä kahvilla ja vähän kävellä jossain. Käveltiin sitten useampi tunti, katsottiin monta kertaa karttaa eikä ihan päästy sinne minne ajateltiin. Mutta se johtui vaan siitä että kyltit osoittaa ihmeellisiin suuntiin ja kadut ei menekään niin suoraan kuin kartassa. Ainakaan minun onnettomilla suunnistustaidoillani ei ollut tähän mitään vaikutusta. Onneksi ei ollut kiire mihinkään eikä sillä päämääräälläkään ole niin väliä, nähtiin matkalla taas vähän lisää Pariisia. Ja kun eksyy reitiltä, voi ottaa  metron!

Sarjassamme WTF-moments. Spar!

Leivoshetki Tuileriesissa. Nam!

Hyvää viikonloppua! Mun viikonloppu alkoi jo tänään koska perjantaisin ei oo koulua, jee! Huomisen suunnitelmiin kuuluu (vihdoin) puhelinliittymän hankkiminen. Olen tehnyt jo valmiiksi mielikuvaharjoituksia ja sekä harjoitellut hengitystekniikkaa ärsytyskynnyksen ylittäviin tilanteisiin, joita täällä välillä kohtaa hiemankin haastavammissa asiakaspalvelutapahtumissa. Mainitsinko jo, että täällä tehdään välillä yksinkertaisistakin asioista vähän vaikeita?

7 kommenttia:

  1. Heippa!

    Kivaa kun löysin blogisi, olin itse Angersissa vaihdossa muutama vuosi sitten ja on hauskaa lueskella nyt sinun kokemuksiasi Ranskan-vaihdosta :) Ainakin tuo vuokranmaksu kuulostaa hyvinkin tutulta... Ja jos luin oikein, noissa viinimuistiinpanoissa mainittiin "Coteaux du Layon"? Maistoin sitä Ranskassa ollessani ja se oli ihan sairaan hyvää! Alkosta sitä ei saa, eli suosittelen maistamaan siellä jos tulee vastaan :)

    - T.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa seuraamaan! :) Juuri tuota viiniä opettajakin kovasti hehkutti, pakko etsiä se käsiini seuraavalla kerralla kun viiniä ostan :)

      Poista
  2. Täältä kulkeutuu ripsari kahen siisin mukana huhtikuun lopussa, lentoliput on siis varattu! :)
    Testaa sillä välin Benefitin They're real!:ii ;)

    -Anna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi mahtavaa! Laittakaa mulle viestillä tarkat päivät hihii :) Siinäki oli vähän turhan iso harja minun makuun, mutta katsotaan, se vaikutti kyllä muuten aika hyvältä ;)

      Poista
  3. Hah, minäkin olen Max Factorin ripsivärien uskollinen kuluttaja. Tuotan ripsarini siis Suomesta tai ostan netistä (Nelly.comin kautta taisi ainakin saada).

    Metro ON muuten tosi kätevä! Ei haittaa vaikka vähän eksyisikin, ennen pitkää törmää aina metroasemaan ja metrolla löytää aina kotiin. Yleensä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hitto, olin ihan varma ettei tarvi alkaa netistä tilaileen yhtään mitään Pariisin valikoimien äärellä :D Jos kyseessä ois ihan mikä tahansa muu meikkituote kuin ripsari niin ei ois mitään ongelmaa, mutta Max Factorin ripsarit vaan on parhaita tuon hintaluokan ripsareista.. Oon niin onnellinen että oon oppinu käyttään metroa ja sen kätevyyttä tulee varmasti ikävä kun Suomeen palaa! Vähän jännitti aluksi että miten noita julkisia osaa käyttää, ei oo pikkukaupungin tytölle niin itsestään selvää :D

      Poista
  4. Hahhaha, mua naurattaa koska olin vähintään yhtä shokeeraantunu/ahdistunu ku mulle selvis et Maxfactoria ei myydä Marseillessa! Mul oli kans yks luottotuote jota ei löytyny ja sai mun pasmat ihan sekasin. Hyvä kuulla etten oo ainoa :D

    Kuulostaa kivalta sun vaihto siellä, nauti! :)

    VastaaPoista