sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Sunnuntaituristi

Perjantain postauksessa mainitsemani retki Versaillesiin valitettavasti peruuntui, sillä nettisivuilta löytyi lauantaiaamuna tieto, että puutarhat on suljettu lumisateen vuoksi. Tätä on vähän vaikea suomalaisena ymmärtää, sillä lunta tuli tosiaan se pari senttiä :D Päätettiin kuitenkin siirtää retki ensi viikonloppuun, jolloin sää on toivottavasti vähän parempi. Jotta viikonlopun nähtävyyskiintiö tulisi täyteen, päätin tänään lähteä Louvreen.


Sisäänpääsy on ilmainen alle 25-vuotiaille eurooppalaisille, passia näyttämällä pääsee ihailemaan koko museota. Paikalle pääsee metrolla, linjat 1 ja 7, pysäkki Palais-Royal Musee du Louvre. Kuvaaminen museossa on sallittua, kunhan ei käytä salamaa. Kuvituksena muutama suosikkiotos tältä päivältä :)


Louvrea voin suositella ihan kaikille, vaikkei niin taideihmisiä olisikaan (ei ole allekirjoittanutkaan :D), sillä jo itse rakennus on niin hieno, että sitä voisi katsella tuntikausia. Louvre on paljon muutakin kuin Mona Lisa. Kokoelmista löytyy maalauksia, veistoksia, historiaa Mesopotamiasta, Egyptistä, Kreikasta ynnä muualta vanhojen esineiden muodossa ja onpa näytillä myös Aurinkokuninkaan "asunto".Tungosta Mona Lisan edessä

Kiertelin museota pari tuntia ja nähtävää jäi vielä vaikka kuinka paljon. Louvre on ihan käsittämättömän suuri ja sen kiertämiseen kannattaa varata riittävästi aikaa. Pitkin matkaa on kahviloita ja istumapaikkoja lepotaukoja varten. Kannattaa napata infosta mukaan kartta, sillä sen kanssa suunnistaminen on paljon helpompaa.Tämmöistä tänään, nyt vielä yhden koulutehtävän kimppuun! Au revoir!

4 kommenttia:

 1. Löysin blogiisi Olipa kerran Pariisi blogin kautta. Seuraan sitä lähes päivittäin, sieltä saa hyviä vihjeitä matkoja ajatellen ja se on niin hyvin kirjoitettu:)
  Koska itse olet vaihdossa Pariisissa saattaisi seuraavat blogit sinua kiinnostaa: What about Mimi? Rakkaudesta Pariisiin ja sen tuomiin yllätyksiin ( paljon vaihtoa koskevia juttuja ja Pariisia koskevia vihjeitä mm. ravintoloita, nähtävyyksiä, shoppailua jne.). Lilyn blogi: C Paris (löytyy ohjeet jopa kuinka metrossa tulee liikkua). Ihanaa aikaa sinulle Pariisissa!
  Tarja L

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon vinkeistä, vaikutti oikein hyviltä blogeilta! :)

   Poista
 2. Louvre on toinen maailman kahdesta museosta, joihin olen ihan oikeasti eksynyt ilman mitään havaintoa, miten pääsen ulos. :) Toinen on Pietarin Hermitage. Molempiin pitäisi päästä taas uudestaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, voin kuvitella että sinne helposti eksyy, varsinkin minun olemattomalla suuntavaistollani.. :D Hermitagessa en ole käynyt, mutta kuullut paljon! Louvreen aion viedä Suomesta tulevia vieraita niin samalla saan itsekin käydä siellä vielä monta kertaa :)

   Poista