keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Les sept premiers jours

Ensimmäinen kokonainen viikko Pariisissa on takana, tässä pientä tiivistelmää siitä!

Torstaina 3.1. meillä oli ensimmäinen koulupäivä, jonka aikana saimme tietoa Pariisista, koulusta ja Cosmo teamista, jonka jäsenet toimivat tavallaan meidän tutoreinamme. Pariisi-osuudessa koulun kansainvälinen koordinaattori Christelle kertoi muun muassa miten metrossa pitää käyttäytyä:

1. Älä hymyile
2. Älä ota katsekontaktia
3. Pidä laukustasi kiinni
4. Älä käytä kännykkää ainakaan ovien lähellä

Christelle pelotteli muutenkin aika huolella kertomalla mitä joskus on vaihtareille sattunut.. better to be safe than sorry!

Koulun säännöt kuulostaa suomalaisen opiskelijan korvaan tiukoilta. Opettajia pitää teititellä, myöhästyminen ja syöminen tunnilla on erittäin töykeää (edes purkkaa ei kannata kuulema kokeilla) eikä kokeista ole mitään uusintamahdollisuuksia (vaihtareille se ei tosin ole ongelma, meille ollaan vähän kiltimpiä).

Cosmo team esittäytyi seuraavaksi ja piti meille myös kierroksen kampusalueella. Cosmo on kerho, johon vapaaehtoiset opiskelijat voivat liittyä ja he sitten pitävät huolta meistä vaihtareista ja järjestävät meille ohjelmaa. Cosmon tyypit on enimmäkseen mukavia, mutta välillä tuntuu että niitä kiinnostaa enemmän hengata keskenään kuin meidän vaihtareiden kanssa..

Torstai-iltana oli ohjelmassa "etkot" L'atelier-nimisessä baarissa ja sen jälkeen bileet Mix Clubilla. Etkoiluosuus oli kiva, mitä nyt ranskalaiseen tapaan koko Cosmoporukka saapui ainakin vartin myöhässä. Ohjelmassa siis ihan vaan jutustelua muiden vaihtareiden kanssa ja parit drinkit. Clubille en jaksanut lähteä, ei vaan ollut yhtään fiilistä. Käytiin kyllä katsastamassa paikka ovelta, mutta koti ja kunnon yöunet vei voiton..

Perjantaina koululla oli ohjelmaa vaan EU:n ulkopuolelta tuleville vaihtareille, viisumineuvontaa tai jotain vastaavaa, eli meille muille vapaapäivä! Käytin sen hyväksi lähtemällä vähän lenkkeilemään lähikaduille, kartta tottakai takataskussa. Teki mieli mennä aina vielä yksi kortteli eteenpäin ja katsoa mitä kulman takaa löytyy, vaikka mulla tosiaan on se 5 kuukautta aikaa tutkia hoodseja.. Täällä on vaan niin erilaista ja ihanaa! Joka kulmalta löytyy joku kiva boulangerie tai pikku putiikki, yhtäkkiä vastaan saattaa tulla aukio jossa on hieno patsas tai puisto. Parasta on se, että on aikaa haahuilla ja ihmetellä.

Perjantai-illaksi Cosmo team oli järjestänyt meille veneretken Seinellä. Kuvat varmaankin kertoo siitä ihan riitävästi:
Kuvat otettu Olympus Pen Minillä, pieni ero edellisen postauksen kännykkäkuviin.. :D

Veneilyn jälkeen päätimme lähteä koko porukalla vielä yksille. Päädyimme Grands-Bulevardsille irkkupubiin, jossa kuitenkin soi tanssihitit, weird! Paikka oli vain parin korttelin päässä asunnoltani ja sieltä sai siideriä, mitä ei ilmeisesti ihan joka paikassa ole tarjolla täällä.

Lauantaina vuorossa oli kävelykierros Maraisin kaupunginosassa. Täältä voitte lukea lisää, mutta kyseessä on siis erittäin trendikäs kaupunginosa Pariisissa, paljon kivoja putiikkeja, taidegallerioita ja kaunista katseltavaa.

Suurin osa meidän vaihtariporukasta :)

Samalla reissulla käytiin kurkkaamassa myös Notre Dame. Olihan se hieno, varsinkin sisältä!
Iltaohjelman saimme järjestää itse, ja sehän onnistui. Laura ja Ansku kutsuivat ystävällisesti kotiinsa porukan, johon kuului meidän suomalaisten lisäksi kaksi norjalaista tyttöä, kaksi sveitsiläispoikaa sekä kaksi brasilialaista jäbää. Etkoiltiin mm. juomapelien merkeissä ja keskiyön aikoihin suunnattiin metrolla Riemukaarelle, jonka läheltä löytyy Duplex-niminen yökerho. Clubit on täällä myös aika erilaisia kuin Suomessa, mutta siitä voin kertoa lisää joku toinen kerta! Ilta oli kaikin puolin erittäin onnistunut ja hauskaa oli, ihanaa että jo näin nopeasti on löytynyt monta uutta kaveria :)

Tämä viikko on sujunut koulussa, maanantaina mulla oli kolme luentoa ja eilen yksi. Nyt oon just lähdössä tän päivän ainoalle luennolle. Kerron lisää kursseista kun saan päätettyä mitä loppujen lopuksi käyn :D

À bientôt!

4 kommenttia:

 1. Voi ellu, be safe <3
  Joko sie olet pistäytyny boulangeriessa? Pikkusissi on varmaan aivan kateellinen.. :-D toivottavasti skypetellään pian!

  Eppu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, pitää olla vähän varovaisempi ku kotosuomessa! Ja oon todellakin pistäytynyt boulangeriessa, macarons mmmm<3 skypetellään, vaikka viikonlopuna jossain välissä?

   Poista
 2. Elinaattori, miksi en lödyä sinua porukkakuvasta???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ota silmä käteen! Takarivi, neljäs vasemmalta ;)

   Poista