maanantai 14. tammikuuta 2013

L'ecole

Koska viikonlopusta ei ole muuta kerrottavaa kuin se, että makasin kotona kuumeessa torstaista lauantaihin, on nyt hyvä hetki kertoa vähän ensivaikutelmia koulusta, jossa opiskelen. Koulun nimi on siis Institut supérieur du commerce de Paris, lyhyemmin ISC Paris. Koulun nettisivut löytyy täältä! Koulu on erikoistunut kauppatieteisiin ja opiskelijoita täällä on noin 2100. Vaihtareita saapuu joka vuosi noin 200.

ISC 1-rakennus

Tämä ei ole varsinaisesti yliopisto vaan grande école. Jos nyt olen oikein ymmärtänyt, niin vastaa tavallaan Suomen ammattikorkeakoulua (lue: tehdään enemmän käytännön harjoituksia yms.). Suurin ero Ranskassa yliopistojen ja grande écolejen välillä on se, että yliopistoon on todella helppo päästä opiskelemaan, mutta sieltä voi lentää pihalle jos ei saavuta tarpeeksi hyviä tuloksia. Grande écoleja varten on puolestaan tarjolla jopa kaksi vuotta kestäviä valmennuskursseja ja sisään pääseminen on paljon hankalampaa. Tietyillä aloilla (esim. kaupallinen ala mitä täällä opiskellaan) työnantajat Ranskassa arvostavat grande écoleja paljon enemmän.

Koulu sijaitsee 17. arrondissementissa, ihan Pariisin laitamilla. Koulumatka kotoani kestää puolisen tuntia ja tänne pääsee näppärästi joko metrolla, junalla tai bussilla. Läheltä löytyy paljon lounaspaikkoja ja suhteellisen iso ostari So Ouest, josta löytyy Zarat ja Mangot ynnä muut mukavat, varmaan vaikea arvata mistä minut voi löytää hyppytunneilla..? Tänään matkalla koululta metrolle napsin vähän kuvia, voila!

Velib-asema, eli Pariisin kaupunkipyörät, keväämmällä saatan innostua pyöräilemään!

Mulla meinaa aina suuntavaisto pettää näissä liikenneympyröissä kun kadut ei jatkukaan ihan yhtä suoraan ku Suomessa..

Kursseja on englanniksi ihan hyvin tarjolla. Joukosta valitsin nämä:

Journalism and Communication for Business People

Tällä kurssilla kirjoitetaan englanniksi erilaisia juttutyyppejä, aloitettiin ihan perus uutisista, tänään piti tehdä henkilöhaastattelu ja profiili vieruskaverista. Ilmeisesti viisi ekaa viikkoa kirjoitetaan itse ja sen jälkeen luetaan ja tutkitaan muiden kirjoittamia artikkeleita. Ainoa ongelma on ryhmän vaihteleva englannin kielen taso, opettaja on ihan huippu ja aihe mielenkiintoinen!


Culture of Wine

Koska ollaan the viinimaassa, täytyy toki opiskella vähän niistä! Vaikka Uni. Vaasassa vähän pyöriteltiin silmiä kun tätä learning agreementiin tyrkytin, niin tämä kurssi on silti ehdottomasti käytävä. Varokaa vaan, kun tuun Suomeen niin osaan kaikki rypälelajit ja viinialueet ulkoa ja snobbailen toki taidoillani. Valitettavasti kurssilla emme maistele viinejä.


Ethics Management and Sustainable Development

Tämä kurssi ei ole oikeastaan vielä alkanut, koska opettaja oli viime viikolla poissa. Huomenna siis eka kerta! Tämän otin ihan vaan siks että se tukee mun tulevaa kandiaihetta aika hyvin.


Advertising

Tällä kurssilla keskitytään mainoksiin ja suunnitellaan itse oma mainoskampanja. Opettaja on sama kuin tuossa seuraavassakin ja pidin häntä tämän luennon jälkeen aivan huippuna. Noh, samat vitsit toistuivat seuraavana päivänä eri kurssin luennolla enkä enää ollutkaan niin vakuuttunut.. Tietää kyllä aiheesta varmasti. Katsotaan, aihe on kiva ja ryhmätyötä varten kasassa hyvä porukka.


English for Jobs in Marketing Communication

Melkein kaikilla muilla kursseilla ryhmissä on paljon vaihtareita, mutta tässä ryhmässä ei ainakaan ekalla luennolla tainnut olla kuin yksi minun lisäkseni.. Ensi viikolla tehdään ryhmät ryhmätöitä varten, toivottavasti onnistun pääsemään johonkin kivaan! Ranskalaisten opiskelijoiden enkuntaidot tosiaan on mitä on, mutta toisaalta on ihan hauska saada edes vähän kosketusta paikallisiinkin.


French

Ja viimeisenä pakollinen kurssi ah niin ihanaa rakkauden ja intohimon kieltä, ranskaa. Ekan luennon jälkeen minut siirrettiin pykälää huonompaan ryhmään (merci) mutta ei se mitään, ehkä parempi niin. Tarkoitus ois ilmeisesti oppia puhumaan eikä kirjoittamiseen keskitytä niin paljon. Ranskaa on kaksi kertaa viikossa, aika intensiivistä siis!


Tämmöset ensivaikutelmat, päivitän tilannekatsauksen ainakin sitten huhtikuussa kun koulu loppuu :) Koulun jälkeen kävin tänään vielä toisen kierroksen aleshoppailemassa eikä kotiin tarvinnut palata tyhjin käsin.. Voisin esitellä vaikka kaikki aleostokset seuraavassa postauksessa ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti