sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Päivä bloggaajan kanssa!

Koska oon nyt oikea bloggaaja, aion toteuttaa kaikki mahdolliset ja mahdottomat bloggaajakliseet - ensimmäisenä vuorossa päivä Elinan kanssa. Tällainen oli siis päivä, jona matkasin Pariisiin.

[ klo 4.30 ]
Herätyskello soi. Yöunet jäi pariin tuntiin, koska saavutiin Ouluun Eevan asunnolle vasta myöhään illalla. Nyt nopsaa vähän meikkiä naamaan, matkalaukut kiinni ja kohti lentokenttää.


[ klo 5.30 ]
Odotellaan taksia pihalla. Kuvassa pienet ja vaatimattomat matkatavarani.

[ klo 6.00 - 6.45 ]
Lentokentällä! Isompi matkalaukku on noin viisi kiloa ylipainoinen, eli kaiken muun säädön keskellä pitää vielä alkaa heittelemään tavaroita pienempään laukkuun, joka on muutenkin jo pakattu ääriään myöten täyteen. Lopulta virkailija armahtaa kaksi lisäkiloa, enkä onneksi joudu maksamaan ylimääräistä. Lentokoneeseen mennään viimeisellä kuulutuksella, hups.


[ klo 7.50 ]
Saavumme Helsinkiin ja tiemme eroavat Aten kanssa. Vähän lisää itkua (tätä olin harrastanut jo aamulla ja edellisenä iltana) ja paljon pusuja, kohta on onneksi maaliskuu ja silloin saan Aten tänne vierailulle!

[ klo 9.00 ]
Lento Helsingistä kohti Pariisia lähtee! Koneesta löytyy myös tuttuja naamoja, sillä myös muut vaasalaiset ovat sattumalta samalla lennolla.

[ klo 10.50 ]
Lento laskeutuu Pariisiin Orlyn kentälle. Päätämme ottaa kimppataksin, sillä koululta luvattua pick-up serviceä ei näy. Laukut mahtuvat juuri ja juuri autoon. Taksikuski on hauska, karibialainen mies joka ei puhu englantia. Kuski luulee meitä jenkeiksi ja huvittuu siitä, että olemme Suomesta. Koukkaamme ensin Lauran ja Anna-Kaisan asunnon kautta neljännessä arrondissementissä ja sitten matka jatkuu kohti minun asuntoani. Ilmeisesti kuskia vaivaannuttaa hiljaisuus, ja jäätyämme kahdestaan hän alkaa laulaa. 

[ klo 12.00 ]
Perillä kotiovellani, osoitteessa 17, Rue des Petits Carreaux. Olimme sopineet vuokranantajani kanssa tapaamisen klo 12.15,  mutta hän saapuukin hieman etuajassa - harvinaista Ranskassa! Kiipeämme kapeita portaita pitkin viidenteen kerrokseen painavien laukkujen kanssa. Asunto on pieni, mutta sievä. Kaikki tarvittava hiustenkuivaajasta lähtien löytyy.


  päivän nasu / keittiö / kylppäri 

[ klo 12.30 ]
Ensimmäisenä lähden käymään ruokakaupassa hakemassa lounastarvikkeita. Samalla reissulla kävelen lähimpiä katuja ja ihmettelen ympäristöä sekä haen Monoprixistä esimerkiksi saippuaa. Lounaan jälkeen on pakko ottaa päiväunet paikkaamaan lyhyitä yöunia. Sen jälkeen aloitan laukkujen purkamisen.

Näkymä ikkunasta

[ klo 19.00 ]
Sovimme Anskun ja Lauran kanssa että menemme porukalla syömään Champs-Élyseelle. Tsekkaisn reitin reittioppaasta ja matkaan ei tosiaan pitänyt kulua pitkää aikaa. Lähin metropysäkki näkyy kotioveltani, mutta pysäkille ei pääse sisään, jos ei ole matkalippua. Isommilla asemilla on ennen portteja automaatteja, joista lippuja voi ostaa. Onneksi tiesin suunnilleen, missä suunnassa on Les Halles, jonka metropysäkiltä lippuja saisi varmasti ostettua. 

Alkuperäinen reitti..

[ klo 20.30 ]
Matkasähläyksen jälkeen pääsen vihdoin perille ja löydämme toisemme. Koska tässä vaiheessa on jo kauhea nälkä, ruokapaikaksi valitaan melkeinpä ensimmäinen joka tulee vastaan. Ruokien hinnassa on järkyttävä Champs-Élysee lisä, mutta se ei tässä vaiheessa hidasta.

Uloskäynti lähimetrosta
[ klo 22.45 ]
Kotona! Uuvuttava ja pitkä matkustuspäivä on takana, nyt nukkumaan ja valmistautumaan ensimmäiseen koulupäivään :)


4 kommenttia:

 1. Oho, täällähän oli uusi postaus! Whippee! Tykkään sinun päivästä. Etenki tuosta kohdasta, kun taksikuski alkaa laulaa. Oon täällä mietiskelly että on se kyllä hurjaa, että Elina viipottaa nyt Pariisissa. Mutta hyvältä näyttää ja kuulostaa! <3 Puspus!

  T. Annamannananana

  VastaaPoista
 2. Jännää, eikö ;) yritän postata sen kerran viikkoon vähintään! Arvasin että tykkäät päiväpostauksesta, ootahan vaan ku alet alkaa keskiviikkona niin voin tehä sneak peak postauksen.. :D On tämä aika hurjaa, välillä itekki pysähtyy mietiskelemään että mitähän hittoa! Hyvä täällä on olla eniveis :)

  VastaaPoista
 3. :D Sneak peak -postauksia odotellessa! Hihihihi hauskaa. Salaisesti oon vähän kade, että pääset nyt hyvällä syyllä toteuttamaan kaikkia päivän asu -hommia sun muita päivä kuvina -postauksia!!! Siispä ei muuta ko nauti siitä! (ja kuuluuko tuo yhdysviiva aina tuonne...)

  Ps. ostin superhyvää kahvia just kahvikaupasta. Kesällä tarjoan sulle tätä.

  VastaaPoista
 4. Hehee, se oli se oikea syy miks alotin blogin :D ja yhdysviiva periaatteessa kuuluu, koska postauksen nimi on kaksiosainen mutta onko tuo nyt niin tarkkaa! Oi, kahvi kuulostaa just nyt ihan hullun hyvältä, nimim. pikakahvi ei auta mitään :((

  VastaaPoista