tiistai 19. helmikuuta 2013

Restaurant Day @ Paris

Sunnuntaina vietettiin Ravintolapäivää, myös täällä Pariisissa. Ravintoloita oli tosin mukana vain muutama. Me valitsimme kohteeksi Institut Finlandaisin Nami Cafen, jossa oli tarjolla laskiaispullia.


Institut Finlandais sijaitsee viidennessä kaupunginosassa, lähellä Latinalaiskortteleita sekä Sorbonnen yliopistoa. Heidän kotisivuihinsa voit tutustua täällä. Paikka oli tupaten täynnä jo vartin yli kaksi, vartti avaamisen jälkeen, ja saimmekin jonottaa pulliamme tovin.


Ihana fransmanni joka oli opiskellut suomea! Pieniä kommunikaatiovaikeuksia aiheutti h-kirjain. Ilolla? = Hillolla?
Laskiaispullan ja kahvin sai neljän euron hintaan. Laskiaispulla kuuluu niihin suomiherkkuihin, joita täällä tekee mieli ehkä juuri sen takia, että niitä ei saa juuri mistään. Pulla oli hyvää, vaikka ei tietenkään yhtä hyvää kuin äidin leipoma.


Tässä kuvassa porukan australialaisvahvistus Emily tarkkailee miten laskiaispulla kuuluu syödä. Jonottaessamme seurasimme järkytyksellä kuinka väärin ihmiset pullaa nauttivat! Kermat vaan tursuili kun pullaa yritettiin haukata kokonaisena.

Pullahetken jälkeen kiertelimme vielä latinalaiskortteleissa. Kävimme mm. Shakespeare & co. kirjakaupassa, hurmaava paikka! Ajankohtana sunnuntai-iltapäivä ei tosin ollut paras mahdollinen, sillä liike oli tupaten täynnä. Sinne täytyy palata paremmalla ajalla!

Viime päivinä on tapahtunut paljon muutakin kivaa, ja kameran muistikortilla on vaikka kuinka paljon kuvia, joita pitäisi jossain vaiheessa julkaista täällä. Tämä viikkokin on täynnä mukavaa tekemistä: eilen juhlistettiin mun synttäreitä drinkeillä, huomenna on luvassa Taken by Treesin keikka jonne sain liput synttärilahjaksi ja viikonloppuna lähdetään Cosmon järjestämälle retkelle Loireen.


Synttäridrinkit nautiskeltiin La Rotonde -nimisessä drinkkibaarissa, suosittelen! Olen kävellyt tuosta ohi monta kertaa ja paikka on aina ihan täynnä. Maanantai-iltana löytyi kuitenkin pöytä seitsemän hengen seurueellemme eikä enää tarvitse ihmetellä miksi se on niin suosittu - drinkit oli ihan sairaan hyviä, hedelmäisiä ja raikkaita.  Baari on myös trendikkäästi sisustettu ja viihtyisä. Rotonde löytyy Bastillesta, osoitteesta 17 Rue de la Roquette. Happy hourin aikaan juoman hinta on melko kohtuullinen (7 €) mutta muina aikoina on aika tyyristä..

Nyt unille! Palataan varmaan seuraavan kerran ensi viikolla reissupostauksen kanssa :)

PS. Ulkoasu remontissa! Teki mieli jotain keväisempää, mutta en ole tähän ihan täysin tyytyväinen vielä..

2 kommenttia:

  1. Oli hauska kurkata Pariisin Ravintolapäivään! Olen aina syönyt laskiaispullat kokonaisina, en ole tajunnutkaan, että ne on tietysti helpompi syödä osissa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauskaa että ilmiö on levinnyt myös ulkomaille, jälleen yksi suomalainen keksintö josta voi olla ylpeä ;) Pullan syöminen osissa on paitsi helpompaa myös herkullisempaa - pullan ja täytteen suhde on optimaalinen kun ei haukkaa kokonaisena!

      Poista