torstai 21. maaliskuuta 2013

Bruxelles

Palataanpa ajassa taaksepäin talviloman alkuun ja Brysselissä vietettyyn tiistaipäivään. Lähdin Pariisista aikaisin aamulla junalla, tyylikkäästi ykkösluokassa (hintaeroa normaaliin oli 2 euroa). Matka kesti vajaan puolitoista tuntia. 

Ensimmäinen operaatio Brysselissä oli turisti-infon löytäminen ja Brussels-cardin hankkiminen. Kortilla pääsee suurimpaan osaan museoista ilmaiseksi ja loppuihin saa alennusta pääsymaksuista, lisäksi joukkoliikennettä saa käyttää niin paljon kuin huvittaa. Infosta nappasin myös kartan mukaan ja ei muuta kuin kohti ensimmäistä kohdetta, Atomiumia!Atomium rakennettiin Brysselin maailmannäyttelyä varten 1958 ja nykyään se on Brysselille samanlainen symboli kuin Eiffel on Pariisille. Tyydyin ihastelemaan maamerkkiä vain ulkoa käsin. Sisällä olisi ollut tarjolla joku nättely ja tietysti upeat näköalat, mutta koska listalla oli vaikka kuinka monta muutakin kohdetta ja sisäänpääsy olisi maksanut melkein kympin, päätin jatkaa matkaa kohti keskustaa.

Palais Royal
Parc de Bruxelles
Koska en tiennyt Belgian historiasta juuri mitään, päätin seuraavaksi piipahtaa Belvue-museossa. Kokoelma oli kattava ja hyvin esillä, plussaa englanninkielisestä palvelusta ja infopaketista, jossa jokainen kohde oli esitelty englanniksi, niiden avulla käynnistä sai paljon enemmän irti!


Museokierroksen jälkeen istahdin syömään lounassalaattia museon sisäpihalle ja samalla tutkailemaan karttaa. Lounaan jälkeen kävelin puistossa, nautiskelin aurinkoisesta päivästä ja tarkkailin ihmisiä. Muutamia havaintoja:
  • lenkkeilijöitä enemmän kuin Pariisissa
  • vähemmän koirankakkaa
  • kukaan ei polta
  • ihmiset yleisesti ystävällisemmän oloisia kuin Pariisissa
  • eksymisvaaraa ei ole, koska joka kulmalla on kyltti osoittamassa missä suunnassa mikäkin nähtävyys on.
Puistohaahuilun jälkeen lähdin tallustamaan kohti sarjakuvamuseota. Mulle tulee Belgiasta mieleen aina Tintti-sarjakuvat ja keskustassa sarjakuvakauppoja tuntuikin olevan vaikka kuinka paljon. Sarjakuvamuseo oli kyllä pieni pettymys, ajattelin että se olisi ollut jotenkin mielenkiintoisempi, mutta ehkä aiheesta ois hyvä tietääkin jotain ennestään.. Mutta samapa tuo, kun ilmaiseksi pääsi sisään.Koska päivä oli niin kaunis, päätin nauttia siitä ulkosalla sen sijaan että juoksisin suoraan museosta toiseen. Siksipä istahdinkin lueskelemaan matkalukemisena toiminutta kirjaa, John Lanchesterin Capitalia tämän kirkon edustalle ennen suuntaamista Grand Placelle.
Hämmästyttävän upeita rakennuksia, eikö! Täällä piipahdin Brysselin kaupunginmuseossa, jossa on vanhojen taideteosten ohella esillä Manneken Pisin garderoobi. Sen jälkeen piti tietysti käydä katsomassa itse patsasta, joka on kyllä lähinnä huvittava :D Patsas on itse asiassa niin pieni, että se jäisi helposti huomaamatta ilman turistilaumaa, joka sen edessä parveilee. Harmi että Mannekenilla ei tällä hetkellä ollut mitään hauskaa asua päällään. Seuraavaksi nappasin välipalaksi vohvelin, eihän Brysselissä voi käydä ilman että maistaa vohvelia! Päivä alkoikin jo kääntyä illaksi ja loppuajan kulutin kävelemällä vähän siellä sun täällä, ostamalla sarjakuvakaupasta jotain pientä muistoksi ja eksyinpä myös yhteen ihanaan vaatekauppaan vaikka ei tosiaan ollut tarkoitus shoppailla tällä reissulla. Brandy & Melvillen liike näytti niin kutsuvalta että oli pakko käydä sisällä ja lähtihän sieltä mukaan yksi neule..

Olin ajatellut käydä syömässä simpukoita illalliseksi, mutta totesin että sille ei ole enää aikaa ennen bussin lähtöä ja nappasin mukaan jättileivän jostain kulmakuppilasta. Bussin lähtöpaikan löytäminen oli sekin oma operaationsa mutta ehdin kuitenkin ajoissa. Vinkkinä, iDBUS on edullinen ja suhteellisen miellyttävä tapa matkata tuo väli, hinta vain 25 euroa! Takaisin "kotiin" saavuin keskiyön paikkeilla ja kyllä uni maistui tällaisen aktiivipäivän jälkeen :)


Nyt meillä on menossa viimeinen normaali kouluviikko, ensi viikolla on jo ekat kokeet! Nyt pitäisikin opiskella ahkerasti, sillä varaa yhdenkään kurssin reputtamiseen ei ole ja uusintakokeet ovat tuntematon käsite. Palkintona mielessä siintää parin kuukauden loma eli eiköhän sen ajatuksen voimalla selvitä!

PS. Aten Pariisi-visiitillään nappaamia kuvia voi käydä katsomassa täällä! :)

1 kommentti:

  1. Upea kollasikuva tuossa alussa! Kuinka tuollaisia kuvia saa tehtyä? Käytätkö jotakin ohjelmaa vai oletko vain harjaantunut kuvankäsittelyssä?

    VastaaPoista